Racirea laptopului, ce cooler pentru laptop sa alegem

Vara este cel mai dificil moment pentru un laptop, deoarece temperatura mediului ambiental creste in mod semnificativ si prin urmare sistemul de racire trebuie sa functioneze la viteza maxima, incercand sa raceasca componentele pasionatilor de jocuri. Aceste componente ale laptopului consuma energia electrica si o parte din ea este transformata in mod inevitabil, in caldura. Din aceasta cauza, laptopul incepe sa produca anumite zgomote deranjante. Principala cauza a zgomotului este ventilatorul (cooler-ul). De obicei zgomotul este un bazait constant, fiind expulzat prin carcasa laptopului. La jocuri se lucreaza cu video HD si alte sarcini solicitante, iar coolerul trebuie sa lucreze de cateva ori mai rapid. Nefiind in starea sa normala cu procesorul supraincalzit, in cele din urma laptopul esueaza.

Performanta laptopului este conectata direct la cantitatea de energie pe care o consuma. In consecinta cu cat este mai puternic procesorul, cu atat mai multa caldura va produce. Aceasta este o problema serioasa, deoarece supraincalzirea poate provoca o defectiune in sistem. Din acest motiv, este necesara racirea procesorului printr-un dispozitiv special, numit cooler.

Un cooler bun este foarte convenabil, nu ocupa mult spatiu si se raceste mult mai bine, prin faptul ca aerul rece este ventilat mult mai rapid, contribuind la o admisie mai mare a aerului in partea inferioara. Unele coolere prezinta termometre cu iluminare din spate, informand in mod constant despre temperatura aerului ventilat. Inainte de a alege un cooler pentru laptop, este necesar sa stii exact tipul procesorului, deoarece in general, componentele de diferite marci nu sunt compatibile intre ele. De exemplu, dispozitivul de racire pentru procesorul Intel nu va fi potrivit si pentru procesorul, sa zicem AMD si in acest caz coolerul nu va functiona pe laptop. Odata ce ai stabilit tipul procesorului, ai nevoie sa alegi cel mai bun model cooler.

Nu trebuie sa te concentrezi asupra pretului, deoarece pretul nu este intotdeauna cel mai bun indicator. Poti cumpara online si coolere laptop ieftine care is fac bine treaba. Un factor mult mai important este dimensiunea dispozitivului. In cazul in care laptopul nu este un model actualizat s-ar putea ca instalarea noilor componente sa nu se poata face din cauza dimensiunilor.

Stand Racire Deepcool N9 17 Aluminium

Stand Racire Deepcool N9 17 Aluminium
Spre exemplu, Standul Racire Deepcool N9 17 Aluminium este un cooler pentru laptop foarte bun, dezvoltat dintr-o combinatie de aluminiu cu baza din plastic negru, prezentand fiabilitate. Abilitatea de a putea seta oricare dintre cele 6 unghiuri de inclinare, face ca acest suport sa fie incredibil de convenabil. Flexibilitatea si fiabilitatea reprezinta o combinatie de cuvinte care pot descrie cu exactitate calitatea sa.

Ventilatorul are un flux de aer foarte puternic, de înaltă performanță. Unul dintre beneficiile majore este panoul in intregime din aluminiu care disipă căldura în mod eficient, având o abordare creativa, sistemul de racire fiind proiectat cu un design imbunatatit. Fiind dotat cu 4 porturi USB se poate lucra in mod liber cu dispozitive externe.

Datorita gaurilor si a ventilatiei speciale, panoul ajuta la racirea laptopului foarte usor si intr-un mod foarte rapid. Aerul rece care vine de la ventilatorul de 180 mm face din N9 unul dintre cele mai bune moduri de racire a laptopului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.