Noul 8th Intel Generation Core

Dacă sunteți ca majoritatea consumatorilor, cumpărați doar un laptop o dată la câțiva ani. Deci, trebuie să vă asigurați că atunci când trageți trăgaciul pe un nou sistem, nu veți ajunge la remușcarea cumpărătorului atunci când ceva mai bun se lansează câteva săptămâni mai târziu. Laptop-urile alimentate de noile CPU-uri din seria 8th Generation Core din Intel, care vor fi lansate în această toamnă, există o întrebare evidentă de răspuns: ar trebui să așteptați?

 

Intel susține că procesoarele din Seria 8 de generație Core oferă o performanță de până la 40% mai bună decât procesoarele actuale, de la Gene 7 “Kaby Lake”, în fiecare laptop. Într-o îmbunătățire majoră față de generațiile anterioare, chip-urile “U Series” care apar în majoritatea laptopurilor de uz curent vor merge de la două la patru nuclee, ceea ce ar trebui să ofere mult mai multă capacitate de multitasking.

Începând cu luna septembrie, toți principalii furnizori de PC-uri vor începe să lanseze noile laptop-uri cu procesoare din seria 8 Gen Core. Cele mai multe dintre ele vor fi reîmprospătarea liniilor de produse existente și probabil că vor avea aceleași prețuri ca și laptopurile pe care le-au înlocuit. Deci, dacă afirmațiile Intel sunt aproape de adevăr, așteptările de câteva săptămâni vă pot oferi un calculator mult mai rapid la același preț.

Cu toate acestea, dacă laptopul pe care îl gândiți nu va fi reîmprospătat pentru încă șase luni sau mai mult, nu trebuie să așteptați. La un moment dat, în orice proces de achiziționare de gadgeturi, trebuie să trăiți cu cel mai bun dispozitiv disponibil în acel moment.

Ce laptop-uri primesc nucleul de generație a 8-a?

Pentru lansarea inițială a Seriei 8 Core Gen, Intel lansează doar patru produse: două chip-uri Core i5 și două chips-uri Core i7. Toți aceștia sunt membri ai seriei U de procesoare pe care le găsiți numai pe laptop-urile de consum care de obicei costă peste 500 de dolari.

Nu cunoaștem toate notebook-urile pe care fabricanții intenționează să le reîmprospăteze în această toamnă, iar unele sisteme care pot fi actualizate altfel ar putea să nu fie actualizate până în primăvară. Pe baza a ceea ce sa întâmplat în ultimele două toamne, când Intel a lansat chips-urile 6 și 7 Gen, anticipăm că laptop-urile premium de la Dell, HP, Asus și Lenovo vor fi înlocuite până la sfârșitul lunii octombrie.

Intel a anunțat că va introduce procesoarele de birou pe 8-lea gen în timpul toamnei, dar nu a pus nici un fel de date împotriva nici unei alte categorii de CPU. În ultimele două cicluri, marker-ul de cipuri a lansat SKU-urile seria U de consumatori în septembrie și a renunțat la seria HQ / HK de înaltă performanță, împreună cu chips-uri de business U-series, la CES în ianuarie.

Dacă celelalte CPU-uri sunt anunțate pentru prima dată în ianuarie, sistemele bazate pe acestea vor începe să apară în această lună, dar unele nu pot fi disponibile decât în ​​martie. Iată tipurile de laptopuri care probabil nu vor fi 8-a Gen Core până atunci:

Laptop-uri de afaceri: Dacă ați avut ochii pe un ThinkPad sau un Latitude, ar trebui să trageți trăgaciul acum. Deși majoritatea acestor laptop-uri folosesc procesoare din seria U, Intel nu eliberează versiunea U-series centrate pe afaceri până mai târziu.
Notebook-uri de jocuri: Toate sistemele de jocuri folosesc procesoare HQ sau HK-series de la Intel, care nu sunt incluse în lansarea actuală.
Stații de lucru mobile: stațiile de lucru mobile puternice, cum ar fi Dell Precision, HP ZBook, Asus VivoBook Pro sau Dell XPS 15, toate se bazează pe procesoare din seria HQ.
MacBooks: Apple tocmai a refăcut toate MacBook-urile în luna mai, iar compania nu include, de obicei, noi procesoare imediat. Nu vă așteptați la noi modele până în primăvara anului 2018.
Microsoft Surface Pro / Laptop de suprafață: Microsoft are o notă de lent pentru upgrade-ul dispozitivelor sale. Cu toate acestea, deoarece Microsoft Supface este atât de depășit acum (este pe nucleul celui de-al șaselea gen), este posibil să vedem o reîmprospătare a acestui laptop în 2017.
Super-Thin 2-in-1s: Orice dispozitiv care utilizează procesoare Intel cu putere redusă din seria Y este într-un model de exploatație nedefinit. Dell XPS 13 2-în-1 (dar nu XPS-ul obișnuit 13) este un membru proeminent al acestui grup.
Buget Laptop-uri / Chromebookuri: Nu există nici o actualizare pentru procesoare Intel Celeron, Pentium sau Core i3. Deci e sigur să cumperi una dintre ele.

Cât de mult va crește performanța cu Core 8?

Intel susține că veți vedea până la 40% din o îmbunătățire față de Core 7, dar nu este clar cât de importante vor fi beneficiile în viața reală. Dacă așteptați două luni pentru a cumpăra un laptop cu procesor Core i5-8250U, modelul de bază, peste unul cu echivalentul de azi, Core i5-7200U, veți observa chiar și diferența?

Din moment ce nu am stabilit încă un laptop pe baza modelului 8-Gen Core, nu putem spune dacă avantajele de performanță sunt la fel de mari precum afirma Intel. Saltul de la două la patru nuclee pare ca un mare lucru pe hârtie, dar ar trebui să facem o comparație între noile sisteme pentru a afla.

Știm cu toții că noile CPU-uri de la al 8-lea gen nu vor îmbunătăți performanța grafică. Noile procesoare folosesc același procesor grafic Intel HD 620 exact ca procesoare din seria 7 de generație Core. Este aproape de la sine înțeles că procesoarele mai rapide nu vor îmbunătăți timpii de încărcare și încărcare (un SSD ar face acest lucru).

Despre viata bateriei?

Nu știm încă dacă laptopurile cu 8 nuclee de bază vor dura mai mult, vor avea o rezistență similară sau vor suferi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.