Laptopuri bune pentru grafica web in toamna 2016

HP ZBook 15 G3 Xeon E3-1505M

Asa cum fiecare meserias are nevoie de un set bun de instrumente, asa cum fiecare dulgher are nevoie de un set bun de ciocane si fierastraie, asa cum fiecare artizan de piele are nevoie de un set ascutit de scule, tot asa si web design-erii sau graficienii web au nevoie de un laptop bun pentru a-si crea propriile imagini grafice.

Pentru ca fiecare persoana are propriile nevoi, este important sa se faca o alegere atenta si sa ia in considerare alegerea laptop-ului potrivit. Alegerea gresita a unui laptop, poate impiedica eforturile de dezvoltare web. Deci, este important sa-l alegi pe cel potrivit nevoilor tale.

Daca esti un utilizator mereu pe drumuri, ai nevoie de un laptop ultra portabil acordand o atentie deosebita duratei de viata a bateriei si a greutatii acestuia, iar daca esti un utilizator frecvent al statului pe scaun la birou, atunci ai nevoie de un laptop cu componente puternice.

Acest articol iti va oferi sfaturi si indrumare pentru alegerea unui laptop ce este folosit pentru web designer si grafica web.

1. Alegerea unui sistem de operare

Primul lucru pe care il ai de facut este sa te uiti la un model si sa decizi ce sistem de operare doresti sa folosesti. Cele mai frecvente sisteme de operare pentru grafica web sunt Chrom, Windows, Mac OSx si Linux. Fiecare dintre ele este disponibila pe o gama larga de calculatoare portabile, cu specificatii diferite distincte si fiecare cu propriul sau avantaj si dezavantaj.

Chrome OS (Aka Chromium OS)

Chrom OS este cel mai simplu si cel mai folosit sistem de operare din zilele noastre. Sistemul de operare creat de Google, este foarte similar cu cel mai popular browser web Chrom. Spre deosebire de celelalte sisteme, acesta nu are un browser de fisiere si nu ruleaza aplicatii. In schimb toata activitatea web trebuie sa se faca prin intermediul aplicatiilor web run browser. Pentru designeri si graficieni carora le place sa faca cod direct in raw HTML si CSS si carora nu le place sa foloseasca editori de cod sau medii de dezvoltare interactive, sistemul de operare Chrom este o alegere oportuna, desi acesta este limitat.

Linux

Linux este cel mai dificil sistem de operare disponibil in prezent. Trebuie sa fie introduse mai multe date in linia de comanda, care poate fi destul de descurajator si neintuitiv. Instalarea de aplicatii si de a face modificari ale sistemului de operare, poate parea destul de dificil. Cu toate acestea, chiar daca este o curba abrupta de invatare,  Linux este probabil cel mai puternic și personalizabil sistem de operare disponibil în prezent. Acesta poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor tale specifice, permitandu-ti sa creezi propriul mediu de dezvoltare perfecta. 

Mac OS X

Acesta este un sistem de operare destul de puternic. Avand un aspect estetic deosebit, fiind usor de utilizat si extrem de puternic, OS X a devenit sistemul de operare cel mai rapid in special pentru grafica web. Fiind creat pe teminal, ofera acces rapid la instrumente. Acesta este disponibil numai pe unitatile Apple.

Windows

Acesta este cel mai popular sistem de operare din intreaga lume. Acest sistem este excelent pentru graficienii web, deoarece detine multe programe si instrumente web, care nu sunt disponibile pe alte sisteme de operare. Windows este disponibil pe o varietate de laptop-uri, diferenta facand-o doar pretul.

Cele mai bune laptopuri grafica web, de actualitate, pentru toamna 2016, sunt:

1. Laptop Dell Precision 7510 Xeon E3-1535Mv5 512GB 32GB M2000M 4GB Win10 UHD dp7510e3gt32512w
2. Laptop HP ZBook 15 G3 Xeon E3-1505M v5 256GB 16GB Quadro 1000M 2GB Win10Pro t7v56ea.

Laptop Dell Precision 7510 Xeon E3-1535Mv5

Laptop Dell Precision 7510 Xeon E3-1535Mv5 512GB 32GB M2000M 4GB

Dell Precision 7510 Xeon E3-1535Mv5 este un laptop de lucru bazata pe performante, fiind echipat cu capacitati de procesare performante. Facand parte din a sasea generatie i5 si i7 si folosind procesorul Xeon, ofera optiuni utilizatorilor pentru aproape orice cerinta de putere de care ar avea nevoie. In plus, fara de de accesul de putere pura a procesorului 7510 Xeon, acesta are un sasiu deosebit, tip sport realizat dintr-un material premium.

Relativ subtire si usor, acesta dispune de un display 4K Ultra HD, cu peste 8 milioane de pixeli, ceea ce permite realizarea graficii web. In ceea ce priveste stocarea, acesta accepta un SSD M2 si unul de 2,5 PCIe/SATA cu un 3 TB generos pentru stocarea totala a sistemului. Una dintre cele mai mari remize ale acestui laptop, este aceea ca este compatibil cu tehnologia NVMe, care este capabila de performante deosebite.

Laptop HP ZBook 15 G3 Xeon E3-1505M

Laptop HP ZBook 15 G3 Xeon E3-1505M v5 256GB 16GB Quadro 1000M

HP ZBook 15 G3 Xeon E3-1505M este un laptop pentru lucru si destul de usor comparativ cu altele. Are o performanta foarte buna, o durata a vietii bateriei destul de lunga, un ecran decent si o tastatura intuitiva.

ZBook 15 G3 este cel mai bine vandut pe piata din domeniu, datorita faptului ca face parte din a treia generatie a modelului, oferind versiunea 4 K de inalta rezolutie de afisare emblematica HP Dream Color. Acesta este destul de puternic si performant datorita procesorului Intel Xeon, CPU E3-1505M v5, 2.8GHz ce face parte din a șasea generație “Skylake”, cu 32 GB de memorie ECC DDR4, grafica Nvidia Quadro M2000M, și o unitate SSD 512GB PCIe M.2, precum si o capacitate de stocare a hard-ului de 3 TB.

Un punct de vedere de referinta il reprezinta SPECviewperf, care face ca modele sa se roteasca in 3D, dand graficii Quadro M4000M o mai mare popularitate a imaginii. Referitor la design acesta este un model slim, foarte usor, cu o carcasa in doua tonuri de culoare, argintiu si negru, facandu-l foarte atractiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.