Cum ne alegem display-ul potrivit pentru laptop?

laptop display

Alegerea unui laptop a devenit un joc de cuvinte incrucisate. Multitudinea de dispozitive aflate pe piata in domeniu, dotate cu tehnologii avansate te duc intr-un labirint din care cu greu mai poti iesi. Cu cat te documentezi mai mult, cu atat mai greu vei decide ce vei cumpara.
Intai de toate trebuie sa iti stabilesti bugetul, bineinteles cu un surplus pentru o eventuala noutate de care tu nu ai stiut, si tinand cont de faptul ca posibilitatea de upgrade e minima. Nu prea ai ce imbunatatiri sa faci la un laptop. Cand il cumperi, trebuie sa ai in vedere toate caracteristicile de care tu ai nevoie.

Display-ul, cel mai important aspect

display full hd

 

 

 

 

 

 

 

 

In primul rand la un laptop, display-ul este cel mai important. Acesta trebuie ales in functie de nevoile si aplicatiile tale.
Caracteristicile principale ale unui display sunt:

  • diagonala care se masoara in inch;
  • rezolutia care se masoara in pixeli;
  • si daca se poate sa fie Full HD;

Dimensiunea optima este aceea pe care o suporta ochii tai.
Un laptop cu un display mai mare sau mai mic nu dauneaza ochilor, ci excesul cu care il folosesti.
Ochii au nevoie de odihna, insa in fata display-ului cristalinul care are nevoie de relaxare, ramane in pozitie statica. Daca vei sta zi si noapte cu ochii in el, cu siguranta vei avea de suferit.

Pentru display exista multe standarde ale rezolutiei, insa nu toate sunt folosite.

Cea standard de 1280×800 este destinata laptop-urilor cu dimensiuni reduse, folosita mai mult pentru business.

Rezolutia standard de 1366×768 este cea mai des intalnita, fiind folosita de utilizatorii casnici.

Rezolutia Full HD de 1080 pixeli este deseori intalnita la laptopurile pentru jocuri.

Rezolutia standard de 2880×1800 este folosita pentru display-urile montate pe sisteme Apple cu Retina Display, si sunt intrebuintate de designeri, ingineri si profesionisti din domeniul tehnic.

Care este rezolutia optima pentru laptop?

La un laptop de dimensiuni reduse, rezolutia optima a display-ului trebuie sa fie de 1366×768, insa tendinta ar trebui sa fie spre Full HD cu rezolutia de 190×1080. Pentru o calitate mai buna a displayu-ului, trebuie sa ai si o baterie cat de cat mai performanta. Aceasta ii da calitatea si performanta.

Tehnologia avanseaza odata cu trecerea timpului. Daca vei cumpara un produs ce a fost lansat cu un an in urma, atunci poti sa te consideri depasit. Trebuie sa ai in vedere tot ce e nou aparut pe piata si ghidandu-te dupa aceasta, sa aloci bugetul necesar.
Laptopul trebuie ales in functie de ocupatiile si pasiunile tale. Daca esti student sau in domeniul business, atunci ai nevoie de un laptop pentru editare video sau pentru gamming, daca lucrezi intr-un birou atunci ai nevoie de un laptop pentru editare si arhivare documente, daca il doresti pentru un scolar, atunci trebuie sa cumperi un laptop decent pentru joculete.
Daca ai decis ca vrei un laptop, cel mai indicat ar fi sa vorbesti cu un specialit in domeniu. Acesta iti va spune cu precizie ce anume trebuie sa cumperi in functie de nevoile si aplicatiile tale, oferindu-ti sfaturi si indicatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.