Cum alegi un laptop in functie de necesitati?

Laptopul este un dispozitiv fara de care ne este destul de greu sa mai traim. Este sursa noastra de informatii, de divertisment, instrumentul perfect pentru locul de munca si partenerul de joaca. Nu toti ne jucam, insa, nu toti folosim laptopul pentru a lucra si nu toti ne petrecem intreaga zi pe internet pentru a ne uita la filmulete si a citi stiri.
Diferentele dintre utilizatori au dus la diferente destul de mari intre produsele oferite de marile branduri. In functie de necesitatile pe care le ai, poti alege laptopuri business, laptopuri de gaming sau laptopuri pentru utilizarea casnica.
Ce poate face fiecare dintre aceste laptopuri?

Laptopul business

Laptop Lenovo E31-80 Intel Core Skylake i5-6200U

Laptopuri business sunt laptopuri ce pun accent pe flexibilitate si pe rezistenta. De regula, sunt dispozitive cu dimensiuni reduse, care au o constructie solida si au dotari medii spre ridicate.

In general, o persoana care isi foloseste laptopul la locul de munca il va lua peste tot cu el, asdar, trebuie sa se bucure de o carcasa rezistenta, de o tastatura solida si de aderenta destul de mare. Vei scoate laptopul de sute de ori din geanta sau rucsac si il vei baga la loc, asadar, nu trebuie sa alunece.

Dotarile tehnice sunt si ele importante, insa conteaza foarte mult ce urmeaza sa lucrezi. Pentru programele office de lucru, nu ai nevoie de un laptop extrem de performant: 4 Gb Ram, un ecran de 14 inch si un procesor cu 4 sau 8 nuclee pot sa faca o treaba foarte buna.

Treaba sta diferit daca folosesti programe ce necesita resurse mari, cum ar fi Photoshop sau Autocad. In cazul acesta trebuie sa te orientezi spre laptopuri asemanatoare din punct de vedere tehnic cu cele pentru gaming, insa evident, fara acea constructie dedicata jocurilor.

Laptopul pentru gaming

Laptop Acer Aspire F5-573G-78VH Intel Core Skylake i7-6500U

Exista milioane de pasionati de jocuri in intreaga lume, asadar, este normal sa existe o categorie de laptopuri special dedicate lor. Un laptop pentru gaming contureaza cateva dotari esentiale oricarui gamer:

  • O tastatura extrem de rezistenta, cu mai multe butoane decat la un laptop obisnuit;
  • Iluminare cat mai placuta pentru tastatura;
  • Un ecran mare cu proprietati de ultima generatie;
  • Putere.

De regula, laptopurile pentru gaming sunt ceva mai costisitoare decat celelalte laptopuri, insa poti gasi si oferte foarte bune. In principiu, daca vrei sa te joci nu ar trebui sa achizitionezi un laptop care sa aiba dotari mai slabe de 8 Gb Ram pentru memorie, 2.9 Ghz pentru procesor si o placa video dedicata de minim 2 Gb. De asemenea, orienteaza-te spre laptopuri cu ecran mare, de peste 15.6 inch si spre rezolutii generoase, cel putin Full HD.

Laptopul pentru utilizare casnica

Laptop HP 250 G5 Intel Pentium Quad Core N3710 500GB 4GB

Multe persoane nu fac altceva pe laptop, decat sa se uite la filme, sa asculte muzica, sa navigheze pe retelele de socializare si sa citeasca ultimele noutati din lume. Pentru astfel de actiuni nu ai nevoie de o racheta, ci de un laptop modest. Traim in anul 2016, asadar nu ar trebui sa aiba mai putin de 4 Gb Ram, procesor mai mic de 2 Gb si o placa video decenta. Partea buna este ca poti gasi laptopuri home interesante pentru doar 1000-1500 de lei.

Inainte de a face o achizitie este bine sa te asiguri ca laptopul pe care ai pus ochii are review-uri cat mai bune si ca merita sa fie urmatorul tau partener de divertisment pentru cel putin 2 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.