Ce alegem? Laptop nou ietftin vs laptop refurbished?

laptop lenovo b50

Laptopul nu mai este de multă vreme un simplu moft. Foarte multi dintre noi avem nevoie de el pentru a obtine informatii utile in viata de zi cu zi si un numar deloc neglijabila de oameni isi castiga existenta in fata monitorului.

Achizitia unui laptop bun este, asadar, o necesitate. Evident, toata lumea isi doreste ultimele modele aparute, care sa poata zbura ruland orice aplicatie. Din pacate, bugetul nu permite intotdeauna satisfacerea unor astfel de dorinte, asadar, trebuie sa alegi intre solutii cat mai ieftine.
Pus intr-o astfel de situatie, ai doua variante mari si late: Laptop nou, insa la un pret scazut, fara dotari impresionante sau ieftin refurbished, de o calitate mai buna, dar folosit.

Laptopul Refurbished

laptopuri second hand fujitsu

Atunci cand auzi cuvantul ” Refurbished” este posibil sa te gandesti la un produs second hand. Nu te inseli prea mult. Un astfel de laptop este, intr-adevar, un laptop second hand. Diferenta dintre el si un produs vandut pe site-urile de anunturi este faptul ca este preluat de un magazin, este reconditionat si este vandut cu garantie.

Avantajele unui laptop Refurbished sunt foarte mari:
– Poti sa achizitionezi un produs de o calitate foarte buna cu pana la 80% reducere;
– Dispui de garantie;
– Ai de ales intre o varietate mare de laptopuri.

Daca ar fi sa enumeram si dezavantaje, cel mai probabil un dezavantaj este faptul ca nu te poti bucura de un produs nou, care sa iti ofere garantia ca esti prima persoana care l-a folosit. Pana la urma insa, acest lucru nu este chiar atat de important.

Laptop nou, ieftin

Exista pe piata laptopuri ieftine cu configuratii bune, ce pot fi folosite acasa sau la birou.

Laptop Lenovo B50-80 Dual Core

Ca de exemplu, Lenovo B50-80 Dual Core N3205U 500GB 4GB DVDRW HD care poate fi achizitionat la pretul de 849 lei cu TVA. Acesta are o configuratie mai mult decat suficienta pentru un utilizator care foloseste acest laptop pentru navigare:

  • Model Procesor: Intel® Celeron® 3205U
  • Procesor: Intel Celeron Dual Core
  • Frecventa procesor (GHz): 1.5 GHz
  • Memorie standard: 4GB
  • Tip RAM: DDR3 1600 MHz
  • Chipset video: Intel® HD graphics

Poti achizitiona dispozitive cu configuratii cat se poate de interesante din marcile Dell, Lenovo, Acer etc pentru preturi ce nu depasesc 1000 de lei. Evident, la un astfel de pret apare neincrederea. Un laptop ieftin poate sa nu fie atat de fiabil precum ti-ai dori si poate sa genereze probleme.
Un alt factor neplacut, este faptul ca un laptop ieftin nu are o configuratie prea buna, alegerea unui pret mic insemnand o renuntare la anumite puncte de calitate.
Avantajele unui laptop nou si ieftin sunt faptul ca te bucuri de un produs nou si ca beneficiezi de o garantie extinsa. Daca in cazul produselor refurbished, garantia este de 6 luni sau maxim 1 an, in cazul produselor noi este de peste 2 ani. La lista de avantaje este, fara doar si poate, pretul.

Daca este sa alegi, asadar, intre un laptop nou si unul refurbished, trebuie sa pui in balanta toate aceste avantaje si dezavantaje. Fiecare poate veni cu lucruri care sa te multumeasca si iti poate aduce si neplaceri. In cazul in care nu vrei sa iti asumi niciuna dintre neplaceri, poti sa te gandesti la o varianta care presupune economie si o investitie ceva mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.